RJansen_image01.jpg

In memoriam †

Dit jaar is op 20 maart Drs. Rinus (R.A.A.) Jansen op 79-jarige leeftijd overleden. Zijn overlijden, na een periode van ernstige ziekte, laat een leegte achter in de harten van velen, vooral binnen de onze vereniging, waarvoor hij veel betekend heeft.

Rijk gezinsleven
Rinus leefde een betekenisvol leven. Hij groeide op in Eindhoven, waar hij ook zijn loopbaan doorbracht. Zijn liefde en toewijding aan zijn gezin - zijn vrouw en drie dochters geboren in de jaren '70 - waren een toonbeeld van zijn warme persoonlijkheid.

Professionele topper bij Philips
Rinus' bijdrage aan de logistieke wereld was indrukwekkend. Met zijn opleiding aan de Erasmus Universiteit en een schat aan ervaring bij Philips Electronics N.V., heeft hij de logistieke sector aanzienlijk vormgegeven. Zijn expertise in internationaal transportmanagement en zijn visie op de toekomst van logistiek hebben vele innovaties en verbeteringen in het veld gestimuleerd. Rinus was een pionier, een mentor en een inspirator voor velen.

Een kleurrijk mens
Rinus stond bekend om zijn kleurrijke persoonlijkheid en zijn vermogen om het leven te vieren, zelfs in het aangezicht van uitdagingen. Zijn woorden op de rouwkaart, "Ik ben trots op alles wat ik achterlaat. Ik hef het glas op jullie allemaal. Vier het leven met elkaar," weerspiegelen zijn onwankelbare positiviteit en levenslust.

Verdienstelijke bijdrage aan VLM
Zijn rol binnen VLM was van onschatbare waarde. Jarenlang was Rinus cursusleider van de bekende EMLog-opleiding, welke door vele toppers in de logistieke wereld is gevolgd. Rinus stond aan de wieg van het seniorenconvent van VLM. Hij redigeerde samen met Ad van Goor het jubileumboek "40 jaar logistiek, 40 jaar VLM", ter ere van het 40-jarig bestaan van VLM. Dit boek, een samenbundeling van geschiedenis, persoonlijke verhalen en een blik op de toekomst, is een blijvend eerbetoon aan de impact die Rinus had op de logistieke gemeenschap. Niet voor niets is Rinus voor zijn inzet voor VLM benoemd tot ‘Lid van verdienste’.

Educatieve nalatenschap
Naast zijn professionele prestaties, droeg Rinus bij aan de educatie van toekomstige generaties logistici door zijn docentschappen en publicaties. Zijn artikelen dienen als een fundament voor het begrijpen van complexe logistieke concepten en blijven een bron van kennis en inspiratie.

Een afscheid met een traan, lach en glas
Hoewel we afscheid hebben genomen van Rinus, blijven zijn geest, zijn lessen en zijn vreugde voor het leven voortleven in de herinneringen van allen die het voorrecht hadden hem te kennen. Rinus was meer dan een vooraanstaande figuur in de logistiek; hij was een geliefde echtgenoot, vader, collega en vriend. Zijn nalatenschap zal voortleven in de harten en gedachten van velen.

Wij heffen het glas op jou, Rinus. Dank je wel voor alles.

Namens het bestuur en onze senioren community,

Roland Bulder (Voorzitter)
Mieke Damen (Erelid)
Hessel Visser (Erelid)